Kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku

Annoskoko: 20-30

Voileipäkakku

Voileipäkakku kylmäsavukirjolohifileestä Chef Wallinin tapaan

Kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku on juhlapöydän kruunu. Voileipäkakku on suomalaisten juhlien ikisuosikki ja juhlapöydän takuuvarma tarjottava, varsinkin jos se tehdään kalasta. Voileipäkakku sopii mainiosti juhliin kuin juhliin kaikkina vuodenaikoina. Se tuo ihanaa väriä suolaisiin tarjottaviin ja siitä riittää tarjottavaa hyvinkin isolle porukalle.

Toisin kuin monesti luullaan, kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku on helppo valmistaa. Muista kuitenkin valmistaa voileipäkakun pohja hyvissä ajoin – jo edellisenä päivänä, jotta siitä tulee sopivan mehevä. Itse kuorrutus ja koristelu tehdään itse juhlapäivänä.

Voit valita voileipäkakkuun valmiiksi käsiteltyjä kaloja, kuten lämminsavu-, graavi-, tai kylmäsavutuotteita. Tässä reseptissä Chef Wallin on valinnut pääraaka-aineeksi aromikkaan kylmäsavukirjolohfileen, joka on erittäin mainio juuri suolaisiin tarjottaviin.

Katso Chef Wallinin näppärä ohjeistus voileipäkakun tekoon ja valmista tämä ihana herkku sen mukana!

Valmistusaineet

  • 800 g kylmäsavukirjolohta
  • 45 siivua saaristolaislimppua
  • 2 punasipulia
  • 1 ruukku tilliä
  • 4 sitruunaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl rosepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g kermaviiliä

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 300 g smetanaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Koristeluun:

  • tilliä
  • kurkkua
  • mätiä
  • syötäviä kukkia
  • kylmäsavulohta siivuina

Kylmäsavukirjolohi-voileipäkakku ohje

  1. Aloita kuutioimalla kylmäsavukirjolohi. Lisää joukkoon hienonnetut punasipulit, valkosipuli ja tilli.
  2. Hienonna fenkolin siemenet, rosepippurit, suola ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon myös kermaviili, tuorejuusto ja vaahdoksi vatkattu kerma.
  4. Purista kolmen sitruunan mehut sekä lisää siihen 2 dl vettä. Lado tämän jälkeen sopivalle astialle 15 limpun viipaletta ja kostuta ne reilusti sitruunavesiseoksella.
  5. Lisää tämän jälkeen täytettä noin 15 mm kerros. Lado täytteen päälle kerros 15 limpun viipaletta ja kostuta. Lisää loput täytteet ja vielä kerran kerros limpun viipaleita. Muista kostuttaa myös viimeinen kerros.
  6. Laita leivinpaperi päälle ja kelmuta. Siirrä jääkaappiin yöksi jonkun tasaisen painon alle.
  7. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki siihen kuuluvat raaka-aineet keskenään. Ota kakku jääkaapista ja levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle.
  8. Siisti tämän jälkeen reunat veitsellä ja koristele kakku tillillä, mädillä, kurkulla, kukilla ja kylmäsavulohella.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 190

Energia 366 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 26 g

Rasva 20 g

Tyydyttynyt rasva 11 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 5.8 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 86 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *