Sitruunainen uunikalapasta

Annoskoko: 4 1 h

Sitruunainen uunikalapasta

Sitruunainen uunikalapasta ihastuttaa maullaan

Sitruunainen uunipasta valmistuu näppärästi sitruunamarinoiduista kalasuikaleista. Uunipasta on helppo valmistaa ja on supermaukas resepti arkeen ja maistuu perheen pienimmillekin. Pastana reseptissä on käytetty mainiota orzo jyväpastaa, joka on hauska vaihtoehto perinteiselle pastalle. Jyväpasta on muodoltaan kuin riisi tai jyvä, josta se on saanutkin myös nimensä. Jyväpastaa käytetään usein uuniruoissa, mutta se soveltuu erinomaisesti myös salaatteihin, keittoihin ja pataruokiin.

Erilaisista uunipastoista on tullut jonkinlainen hitti. Ne ovat hyvää vaihtelua tavallisille uuniruuille, kuten makaroni- tai kaalilaatikolle. Loistavaa näissä on se, että ne valmistuvat uunissa ollessaan kuin itsestään ja sitä voi tehdä kerralla helpostikin isomman satsin, josta riittää syötävää vaikka talkooväelle ja sitä voi nauttia useampana päivänä.

Kalaneuvoksen sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet ovat helppoja ja nopeita valmistaa, sillä niitä ei tarvitse mitenkään käsitellä. Sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet kypsennetään paistamalla pannussa keskilämmöllä noin viisi minuuttia ja niitä ei tarvitse erikseen maustaa, sillä aromikas maku tulee tuotteeseen kehittämästämme marinadista. Suikaleiden marinadi antaa myös ihastuttavan keltaisen värin ruokaan, jota täydentää ruokaa koristavat ja makua antavat päälle asetellut sitruunanviipaleet.

Maustetut ja raikkaat sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet sopivat mainiosti myös salaatteihin, pastakastikkeisiin tai ne voi nauttia sellaisenaan paiston jälkeen riisin tai perunan kanssa.

Valmistusaineet

  • 250 g (1 pkt) Kalaneuvos kirjolohisuikale sitruuna
  • 1 keltasipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl orzo-pastaa
  • 6 dl kanalientä fondista
  • 100 g parmesaania hienoksi raastettuna
  • 1 sitruunan kuori
  • 1/2 sitruunanmehu
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Päälle:

  • 1 sitruuna viipaloituna
  • 1/2 ruukku ruohosipulia

Sitruunainen uunikalapasta ohje

  1. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla. Freesaa hienonnettua sipulia ja valkosipulia pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää tuorejuusto ja sekoita joukkoon.
  2. Lisää orzo-pasta ja kanaliemi, sekä puolet parmesaaniraasteesta. Jätä loput pastan pinnalle.
  3. Mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen kiehahtaa ja sekoita joukkoon lohisuikaleet. Kaada koko seos uunivuokaan.
  4. Peitä pasta foliolla ja paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista, ripottele päälle loput parmesaaniraastetta ja levitä sitruunasiivut vuoan pinnalle.
  5. Paista vielä n. 10 minuuttia 250 asteessa, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu. Hienonna päälle ruohosipulia.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 375

Energia 542 kcal

Proteiini 27 g

Hiilihydraatit 34 g

Rasva 33 g

Tyydyttynyt rasva 16 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 12.4 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 82 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *