Peltipiirakka

Annoskoko: 6 1 h 15 min

Arvio:

5

peltipiirakka

Pellillinen piirakkaa itse valmistetulla taikinalla on vaivan arvoinen resepti

Peltipiirakka kirjolohesta on herkullinen suolainen piirakka, josta riittää tarjottavaa suuremmallekin seurueelle. Perinteiseen piirakoiden klassikkoon saat uutta intensiivisempää makua käyttämällä Kalaneuvoksen uutuustuotetta, pitkään kylmäsavustettua Sauna kylmäsavukirjolohifileetä siivuina. Katso resepti alta ja valmista sen mukana!

Peltipiirakka reseptivideo

Valmistusaineet

rahka-voitaikina:

  • 250 g voita tai leivontamargariini
  • 250 g rahkaa
  • 4 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

Peltipiirakka ohje

  1. Valmista ensin rahka-voitaikina sekoittamalla pehmeä voi ja rahka keskenään. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti kasaan ja laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi ja jäähdytä se. Keitä kananmunat ja silppua ne. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Silppua kylmäsavukirjolohiviipaleet.
  3. Jaa jääkaappikylmä taikina kahteen osaan ja kauli toisesta jauhotetulla alustalla 0,5 cm paksuinen levy (tai ympyrä) ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
  4. Levitä levylle riisi, kananmunasilppu, kylmäsavulohisiivut ja lopuksi tillisilppu. Kauli toinen puolikas taikinasta samankokoiseksi levyksi kuin ensimmäinen ja peitä piirakka taikinalla.
  5. Painele reunat tiiviisti kiinni haarukalla. Pistele piirakan pintaan reikiä. Voitele piirakka vatkatulla kananmunalla.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 222 g

Energia 628 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 31 g

Rasva 43 g

Tyydyttynyt rasva 27 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 1.1 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 237 mg