Peltipiirakka
Annoskoko: 6 1 h 15 min

Pellillinen piirakkaa itse valmistetulla taikinalla on vaivan arvoinen resepti
Peltipiirakka kirjolohesta on herkullinen suolainen piirakka, josta riittää tarjottavaa suuremmallekin seurueelle. Perinteiseen piirakoiden klassikkoon saat uutta intensiivisempää makua käyttämällä Kalaneuvoksen uutuustuotetta, pitkään kylmäsavustettua Sauna kylmäsavukirjolohifileetä siivuina. Katso resepti alta ja valmista sen mukana!
Valmistusaineet
rahka-voitaikina:
- 250 g voita tai leivontamargariini
- 250 g rahkaa
- 4 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 200 g Sauna kylmäsavukirjolohifileesiivuja
- 2 dl riisiä
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl tilliä
- 1/2 tl valkopippurirouhetta
- 3/4 tl suolaa
- 1 kananmuna voiteluun
Peltipiirakka ohje
- Valmista ensin rahka-voitaikina sekoittamalla pehmeä voi ja rahka keskenään. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti kasaan ja laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi ja jäähdytä se. Keitä kananmunat ja silppua ne. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Silppua kylmäsavukirjolohiviipaleet.
- Jaa jääkaappikylmä taikina kahteen osaan ja kauli toisesta jauhotetulla alustalla 0,5 cm paksuinen levy (tai ympyrä) ja nosta se leivinpaperin päälle pellille.
- Levitä levylle riisi, kananmunasilppu, kylmäsavulohisiivut ja lopuksi tillisilppu. Kauli toinen puolikas taikinasta samankokoiseksi levyksi kuin ensimmäinen ja peitä piirakka taikinalla.
- Painele reunat tiiviisti kiinni haarukalla. Pistele piirakan pintaan reikiä. Voitele piirakka vatkatulla kananmunalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 222 g
Energia 628 kcal
Proteiini 21 g
Hiilihydraatit 31 g
Rasva 43 g
Tyydyttynyt rasva 27 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 1.1 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 237 mg