Pasta carbonara kirjolohipekonilla
Annoskoko: 4 30 min

Valmistusaineet
- 400 g spagettia
- 150 g Kalaneuvoksen kirjolohipekonia
- 2–3 kananmunaa
- 30 g pecorinoa
- 70 g parmesaania
- 1 sitruuna
- puoli punttia persiljaa
- puoli punttia basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
Pasta carbonara kirjolohipekonilla ohje
- Paista kirjolohipekoni rapeaksi pannulla tai uunissa. Voit halutessasi käyttää paistamiseen rypsiöljyä.
- Keitä spagetti reilusti suolatussa vedessä.
- Silppua yrtit ja raasta sitruunan kuori.
- Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Käytä keltuaiset tai vaihtoehtoisesti kaksi keltuaista ja yksi kokonainen kananmuna. Vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää munaseokseen raastettu sitruunankuori, ripaus pippuria ja suolaa
- Ota noin 2 dl pastan keitinvettä talteen ja lisää sitä munaseokseen aluksi noin ½ dl. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää valutettuun pastaan murskattu kirjolohipekoni ja puolet juustosta. Lisää sitten kananmunaseos ja sekoituksen jälkeen loput juustosta. Lisää lopuksi yrtit ja tarkista mausteet.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 350 g
Energia 620 kcal
Proteiini 32 g
Hiilihydraatit 78 g
Rasva 21 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 1.8 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 180 mg
Pasta carbonara kirjolohipekonilla on rapean maistuva klassikko
Pasta carbonara kirjolohipekonilla on helppoa ja nopeaa ruokaa, joka sopii arkeen ja viikonloppuihin. Pasta carbonara on italialainen klassikkoannos, jossa spagetti yhdistyy silkkiseen juustosta ja munasta tehtyyn kastikkeeseen. Annokseen lisätyt tuoreet yrtit ja sitruunankuori tuo raikkautta ja täydentävät kirjolohipekonin tuoman makumaailman.