Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella
Annoskoko: 4 15 min

Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella on kalasalaateista parhain
Kun klassinen caesarsalaatti saa seurakseen kylmäsavukirjolohta, syntyy ruokaisa ja ennen kaikkea maukas kalasalaatti. Yksinkertainen, lähestulkoon jokaisessa kahvilassa tarjottava, tuhti salaatti on monimutkaisesta ulkomuodostaan huolimatta varsin helppo valmistaa myös itse kotikeittiössä. Tarvitaan ainoastaan erittäin rapeaa salaattia ja mainio kastike. Salaatin kruunaavat ihanan rapeat, vienon valkosipuliset krutongit.
Perinteinen anjoviksista, kananmunasta ja sinapista valmistettu caesarsalaatin kastike on tässä reseptissä korvattu pehmeällä ja täyteläisellä jogurttikastikkeella, josta löytyy kuitenkin kirpakkaa sinapin tuomaa potkua sekä ihana parmesaanijuuston maku. Kastike on myös vaivattomampi valmistaa, kuin perinteinen caesarsalaatin kastike, ja se istuu kylmäsavukirjolohen makuun erinomaisesti. Muutaman minuutin lisäuurastus jogurttipohjaisen kastikkeen parissa todellakin kannattaa, sillä itse valmistettu kastike voittaa kaupan valmiit kastikkeet mennen tullen.
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä
- 4 ruukkua Romaine- tai Cosmopolitan-salaattia
- 3 avokadoa
- 1 dl raastettua parmesaania
- sitruunamehua
kastike:
- 2 dl vähärasvaista turkkilaista jugurttia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 3/4 dl raastettua parmesaania
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 rkl sitruunanmehua
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus ruokosokeria
krutongit:
- 3-4 viipaletta hyvää maalaisleipää
- oliiviöljyä
- pari valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa mustapippuria
Caesarsalaatti kylmäsavukirjolohella ohje
- Huuhtele ja revi salaatit paloiksi. Pilko kylmäsavulohi ja kuutioi avokadot.
- Pirskota avokadopalojen päälle hieman sitruunamehua. Raasta parmesaani.
- Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää murskattu valkosipuli ja maalaisleipäkuutiot.
- Paista kuutiot rapeiksi, suolaa ja pippuroi kevyesti.
- Valmista kastike murskaamalla valkosipulinkynsi, raastamalla parmesaani ja sekoita ainekset jugurtin joukkoon.
- Mausta jugurtti suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Pyöristä maku ripauksella sokeria.
- Kokoa salaatinlehdet kulhoon, kaada päälle kastike ja nostele se salaatinlehtien joukkoon.
- Lisää parmesaani, sekoita ja jaa salaatti lautasille.
- Koristele caesarsalaatti kylmäsavukirjolohen paloilla, avokadokuutiolla sekä rapeaksi paahdetuilla krutongeilla.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 339 g
Energia 529 kcal
Proteiini 22 g
Hiilihydraatit 21 g
Rasva 34 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 2.2 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 49 mg