Kirjolohisuikaletacot

Annoskoko: 4 1 h

Tacoresepti_pääkuva

Kirjolohisuikaletacot – rentoa ja värikästä syötävää

Kirjolohisuikaletacoilla saat mukavaa vaihtelua rentoon ja huolettomaan syömiseen. Jos perus liha- ja kanatacot alkavat kyllästyttämään, voit tehdä niitä yhtä hyvin kalasta. Tämä ihanan raikas sekä värikäs resepti tuo jotain uutta meksikolaishenkiseen illanistujaispöytään. Voit valmistaa ne joko sitruuna– tai kerma-hunajamarinoiduista kirjolohisuikaleistamme.

Tacojen tekeminen vaatii hieman kasvisten pilkkomista ja ainesten yhdistämistä maistuviksi lisukkeiksi. Esivalmisteluihin kannattaa varata siis hieman aikaa, mutta se onkin mukavaa tehdä vaikka vieraiden tai lasten kanssa yhdessä. Lopuksi kaikki ainekset kootaan pienten tacojen eli maissitortillojen päälle. Jokainen voi koota oman taconsa ja nämä ihanat pienet tacot voidaan syödä rennosti käsin. Tacot tulee nauttia heti!

Kalaneuvoksen sitruuna- ja kerma-hunajamarinoidut kirjolohisuikaleet ovat helppoja ja nopeita valmistaa, sillä niitä ei tarvitse mitenkään käsitellä. Kirjolohisuikaleet kypsennetään paistamalla pannussa keskilämmöllä noin viisi minuuttia ja niitä ei tarvitse erikseen maustaa, sillä aromikas maku tulee tuotteeseen kehittämästämme marinadista.

Valmistusaineet

  • 8 pientä tortillaa
  • 250 g Kalaneuvos kerma-hunaja- tai sitruunamarinoituja kirjolohisuikaleita

Tomaattisalsa:

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1 limen kuori ja mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Punakaalislaw:

  • 250 g punakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 1 pieni ananas
  • 1 avokado
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 jalapenoja
  • 1 ruukku korianteria
  • 200 g ranskankermaa

Kirjolohisuikaletacot ohje

  1. Valmista tomaattisalsa. Poista tomaateista siemenet. Kuutioi tomaatinliha ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Valmista punakaalislaw. Suikaloi punakaali ja raasta porkkanat karkealla terällä. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Valmistele muut täytteet. Kuori ja kuutioi ananas, kuutioi avokado ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi jalapenot. Paista lohisuikaleet juuri ennen tarjoilua.
  4. Lämmitä tortillat ja kokoa tortillojen päälle punakaalislawta, paistettua lohta, ananasta, avokadoa, kirsikkatomaatteja, jalapenoviipaleita. Koristele korianterinlehdillä. Tarjoa tomaattisalsan ja ranskankerman kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 701

Energia 816 kcal

Proteiini 23 g

Hiilihydraatit 70 g

Rasva 46 g

Tyydyttynyt rasva 14 g

Ravintokuitu 12 g

Suola 7.1 g

Sokeri 11 g

Kolesteroli 59 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *