Kirjolohipekoni-Caesarsalaatti
Annoskoko: 4 40 min

Kirjolohipekoni-caesarsalaatti, jonka kastike tehdään itse
Kirjolohipekoni-caesarsalaatti on helppo ja varsin yksinkertainen resepti toteuttaa. Tässä ohjeessa kirjolohipekoni korvaa kastikkeessa perinteisesti käytetyn anjoviksen. Kokeile rohkeasti ja ihastu.
Valmistusaineet
- 2 pkt (200g) kirjolohipekonia, säästä kaksi viipaletta kastiketta varten
- 2 kpl sydänsalaatti
- 150 g kuivaa leipää paloiksi revittynä
- 100 g parmesania
Caesarkastike:
- 2 kpl kirjolohipekoniviipale
- 1 kananmunan keltuainen
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynsi
- 1,5 tl worcester-kastiketta
- 1,5 tl dijon-sinappia
- 1/2 sitruunan mehu ja kuori
- 2 rkl parmesanraastetta
- 2 tl kuivaa tilliä
- mustapippuria
Kirjolohipekoni-Caesarsalaatti ohje
- Paista kirjolohipekoni rapeaksi pannulla ja aseta talouspaperille jäähtymään. Irrota ja pese salaatinlehdet. Nypi tai leikkaa kuivahtanut leipä sopivan kokoisiksi paloiksi. Raasta parmesan.
- Paahda leipäpaloja pannulla pekonin rasvassa keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes palat ovat rapeita ja kullanruskeita. Lisää mausteita maun mukaan.
- Valmista kastike hienontamalla ensin valkosipulinkynnet sekä kaksi siivua kirjolohipekonia pieneksi silpuksi. Mittaa kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
- Kaada kastike laakean kulhon pohjalle, lisää mukaan salaatti, krutongit ja parmesanraaste sekä murustele mukaan rapea kirjolohipekoni. Sekoita sekaisin vasta juuri ennen tarjoilua ja nauti.
Cesarkastike säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa säilytettynä muutaman päivän ajan.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 209
Energia 647 kcal
Proteiini 22 g
Hiilihydraatit 22 g
Rasva 52 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1.5 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 100 mg