Kirjolohikebakot
Annoskoko: 4 30 min
Kirjolohikebakot grillissä tex mex-tyyliin
Kirjolohikebakot tex mex-tyyliin ovat kiva ja hieman poikkeavakin vaihtoehto grillattaville kaloille. Perinteisesti kalaa grillataan foliossa tai ilman, joko paloina tai kokonaisina. Tämä resepti on kaukana siitä, sillä aineksista tehdään mausteinen kalamassa, joka pysyy mehevänä grillauksesta huolimatta. Jos käytössäsi ei ole grilliä ja käytettävissäsi on parilapannu, voit paistaa nämä myös siinä.
Kirjolohikebakot on suunniteltu aikuisempaan makuun, sillä ne sisältävät voimakkaita ja hieman eksoottisempiakin mausteita. Pienimmille nautiskelijoille voi tehdä oman kirjolohimassan pienemmällä maustemäärällä tai eri mausteilla.
Kirjolohikebakot valmistetaan Kalaneuvoksen sitruunamarinoiduista kirjolohisuikaleista. Sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet ovat erittäin helppokäyttöisiä, joita ei tarvitse erikseen maustaa tai valmistaa. Marinadin ansiosta niissä maistuu sopivasti eri mausteet, kuten sitruuna, inkivääri, kurkuma ja paprika. Kirjolohikebakot valmistetaan tässä reseptissä tex mex-tyyliin, joten mausteita tulee lisätä kalamassaan sen mukaisesti marinoitujen kirjolohisuikaleiden lisäksi. Kirjolohisuikaleita löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tuoteperheeseen kuuluvat myös Kalaneuvoksen kerma-hunajamarinoidut kirjolohisuikaleet.
Mikä näistä tekee sitten tex mex-tyylisen? Tex mex itsessään on texasilaisen ja meksikolaisen keittiön fuusio. Siinä yhdistyvät meksikolaiset maut ja amerikkalaiset ainekset. Ominaista näille ruuille on tulisuus ja mausteisuus. Tex mex-mausteita on monenlaisia, mutta tähän reseptiin on valikoitunut moninaisesta valikoimasta voimakkaan makuinen korianteri, ihanan raikas lime, vihreä chili, jeera eli juustokumina sekä tulinen cayennepippuri. Lisäpotkua ruokaan antavat raikastava inkivääri ja aromikas valkosipuli.
kebakot ovat helppoja valmistaa
Kebakoiden valmistukseen ei aikaa tuhraannu. Työvälineeksi tarvitset monitoimikoneen, jolla saa tehtyä sopivan ja tiiviin kalamassan, jota on helppo käsitellä ja se pysyy koossa grillattaessa. Lisäksi tarviset grillivarrastikkuja, joihin tämä kirjolohimassa muotoillaan kebakoiksi.
Monitoimikone surauttaa kaikki ainesosat nopeasti massaksi. Tämän jälkeen kirjolohimassa muotoillaan kostutetuin käsin grillitikkujen ympärille. Oliiviöljyä vielä pintaan, niin vartaat ovat valmiit grillattaviksi tai paistettavaksi parilalla.
Erilaiset lisukkeet kuuluvat olennaisesti tex mex-ruokiin. Tässä reseptissä on käytetty tex mex-ruokien ystäville tuttuja lisukkeita kuten tomaattisalsaa, tasapainottavaa ranskankermaa, avokadoa ja raikasta limeä sekä salaattia. Salaatiksi on valikoitunut makea sydänsalaatti, mutta voit käyttää muitakin itsellesi mieluisia tai saatavillasi olevia salaatteja.
Valmistusaineet
kirjolohikebakot:
- 2 rs (à 250 g) Kalaneuvoksen sitruunamarinoidut kirjolohisuikaleet
- 1 pieni sipuli
- 1/2 dl hienonnettua korianteria
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä raastettuna
- 1 limetin kuori raastettuna
- 1 rkl limetin mehua
- 1 vihreä chili
- 1 1/4 dl pankokorppujauhoja
- 1 tl jeeraa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/8 tl cayennepippuria
lisäksi:
- grillivarrastikkuja
- oliiviöljyä vartaiden voiteluun
tarjoiluun:
- 1 prk tomaattisalsaa
- 1 prk ranskankermaa
- 2 avokadoa siivutettuna
- 2 sydänsalaattia suikaloituna
- 2 limettiä
Kirjolohikebakot ohje
- Valuta tarvittaessa kirjolohisuikaleista ylimääräinen marinadi pois. Jauha kala hienoksi massaksi monitoimikoneessa.
- Hienonna sipuli ja korianteri hyvin hienoksi. Raasta inkivääri, valkosipuli ja limetin kuori. Purista limetistä mehu. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili.
- Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi. Muotoile massa kostutetuin käsin grillitikun ympärille soikion muotoiseksi kebabiksi.
- Sivele vartaat kauttaaltaan oliiviöljyllä ennen grillausta. Grillaa tai paista parilapannulla kypsäksi.
- Tarjoa tomaattisalsan, ranskankerman, avokadon, sydänsalaatin ja limetin lohkojen kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 463
Energia 371 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatit 20 g
Rasva 25 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 5.2 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 96 mg