Espanjalainen kalapata Micken tapaan
Annoskoko: 4 45 min
Espanjalainen kalapata ihastuttaa maullaan
Espanjalainen kalapata valmistetaan punaisista kasviksista ja perunasta. Kalapadan punainen väri kuvastaakin hyvin espanjan ruokakulttuuria ja mentaliteettia. Espanjalaisesta ruuasta tulee usein mieleen vahvat ja aromikkaat maut, jotka maistuvat sopivasti myös tässä reseptissä. Espanjalainen ruoka on monipuolista ja tunnettu herkullisista makuyhdistelmistään. Espanjan jokaisella alueella on omat ruokaperinteensä ja erityispiirteensä. Ruoka kuuluu osaksi välimerellistä ruokavaliota, jota pidetään yhtenä terveellisimmistä ruokakulttuureista, johon kuuluu olennaisena osana tuoreet ruoka-ainekset.
Espanjalaisen kalapadan pääosassa on kuitenkin Kalaneuvoksen suosittu kylmäsavukirjolohifilee, joka sopii tähän aromikkaaseen ruokaan. Kerma pehmentää kuitenkin sopivasti näitä voimakkaita makuja ja raikkautta saadaan ihanista yrteistä, kuten basilikasta ja persiljasta.
Kalapata on helppo ja kohtuullisen nopea valmistaa. Tekeminen vaatii vain vähän pilkkomista, raastamista ja paistamista. Itse kylmäsavukirjolohifilee paloitellaan ja sekoitetaan aivan lopuksi pataan. Pata nautitaan heti höyryävän kuumana.
Katso Micken video alta ja valmista sen mukana. Buen provecho!
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohifileetä
- 2 isoa punaista paprikaa
- 2 keltaista sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 400 g murskattuja tomaatteja
- 2 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 400 g kuorittua perunaa
- 1 ruukku persiljaa
- 1 ruukku basilikaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- Oliiviöljyä
Espanjalainen kalapata Micken tapaan ohje
- Aloita leikkaamalla paprikat ja sipuli karkeiksi paloiksi sekä puolittamalla kirsikkatomaatit.
- Paista sitten paprikat ja sipuli kattilassa keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Raasta valkosipuli ja lisää se kattilaan, anna paistua noin minuutin ajan.
- Lisää tomaattipyre ja paprikajauhe, anna niiden kuullottua noin kaksi minuuttia.
- Lisää vesi, tomaattimurska ja kerma, anna kiehua kymmenen minuuttia.
- Leikkaa samalla raa’at perunat noin kolmen senttimetrin paloiksi ja anna niiden kiehua kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 12 minuuttia.
- Mausta pata suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
- Leikkaa kala noin kolmen senttimetrin paloiksi, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna yrtit.
- Sammuta lämpö ja sekoita kala ja tomaatit pataan, anna seistä viisi minuuttia ennen tarjoilua.
- Viimeistele yrteillä, tai sekoita ne mukaan pataan.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 562
Energia 514 kcal
Proteiini 32 g
Hiilihydraatit 29 g
Rasva 29 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 7 g
Suola 13.4 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 92 mg
Missä kohtaa pikkutomaatit lisätään ei käy ilmi reseptistä.
Keitetäänkö perunat samassa kattilassa vai lidötäönkö kypsinä, ei selviä tuosta.
Pikkutomaatit lisätään lopuksi samaan aikaan kuin kala.
Perunat keitetään samassa kattilassa.