Kirjolohisuikale-uunimunakas Micken tapaan
Annoskoko: 4 30 min

Kirjolohisuikalemunakas – nopea arkiherkku
Kirjolohisuikalemunakas Micken tapaan valmistuu helposti Kalaneuvoksen sitruunamarinoiduista tai kerma-hunajamarinoiduista kirjolohisuikaleista. Tämä uunimunakas sopii hyvin nautittavaksi päivän jokaisella aterialla. Sillä täytät hyvin vatsasi ja saat varmasti puhtia päivään. Katso Micken video mysteeriboksista ja mitä sieltä paljastuikaan.
Valmistusaineet
- 300 g Kalaneuvoksen kerma-hunajamarinoidut kirjolohisuikaleet
- 6 kananmunaa
- 700 g kiinteää perunaa
- 2 keltaista sipulia
- 100 g fetajuustoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kurkkusalaatti:
- 1 kurkku
- 1 ruukku tilliä
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- 200 g creme fraiche
Kirjolohisuikale-uunimunakas Micken tapaan ohje
Uunimunakas:
- Viipaloi peruna ja sipuli ohuiksi.
- Paista niitä uuninkestävässä paistinpannussa keskilämmöllä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
- Vatkaa kananmunat ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada kananmunat paistettujen perunoiden päälle ja ripottele päälle kalasuikaleet ja lopuksi murustele päälle fetajuusto.
- Paista munakas 250 asteessa uunin grillitoiminnolla noin seitsemän minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin.
Kurkkusalaatti:
- Leikkaa kurkun päät pois ja halkaise se puoliksi. Viipaloi sitten kurkku pitkiksi ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon.
- Hienonna tilli karkeasti ja lisää se kurkun ja muiden aineiden kanssa ja anna seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
- Tarjoa munakas kurkkusalaatin ja creme faichen kanssa.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 552
Energia 620 kcal
Proteiini 32 g
Hiilihydraatit 36 g
Rasva 38 g
Tyydyttynyt rasva 15 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 4 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 371 mg