Kirjolohipekonipizza
Annoskoko: 4 45 min

Kirjolohipekonipizza – helppo herkku kuin suoraan pizzaravintolasta
Kirjolohipekonipizza on mainio valinta, kun haluat yhdistää vaivattoman valmistuksen ja aidon pizzaravintolan tunnelman. Valmiit pakastepizzapullat tekevät taikinasta huolettoman, ja herkullinen täyte – kirjolohipekoni, ranskankerma ja gruyère – viimeistelee makunautinnon.
Pizza paistuu nopeasti joko grillissä tai uunissa. Oleellista on korkea lämpö, joka takaa pizzapohjaan täydellisen rapeuden ja paistopinnan. Kun kuumuus on kohdallaan, paistaminen käy sukkelaan ja lopputulos palkitsee – kuin suoraan kiviuunista.
Huom! Jos kirjolohipekonia ei ole saatavilla, voit korvata sen esimerkiksi haluamallasi Kalaneuvoksen kylmäsavutuotteella.
Valmistusaineet
- 4 palloa pakastepizzataikinaa
Täyte:
- 150 g kirjolohipekonia tai haluamaasi Kalaneuvoksen kylmäsavutuotetta
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1/2 tl sormisuolaa
- 1 sitruuna
- 150 g gruyérejuustoa
- 2 rkl kapriksia
Tillikastike:
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Kirjolohipekonipizza ohje
- Sulata ja kohota taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinat pizzapohjiksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi ja suola. Raasta joukkoon sitruunan keltainen kuori. Raasta juusto.
- Valmista tillikastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja tilli. Sekoita ne kermaviilin joukkoon ja mausta suolalla. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
- Levitä pizzapohjille ranskankermaa ja ripottele päälle juustoa. Nosta päälle muutama siivu kirjolohipekonia ja ripottele päälle kapriksia.
- Paista pizzat uunissa 250 asteessa noin 10–15 minuuttia tai grillissä 350 asteessa pizzakivellä, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pohja on kypsä.
- Valuta kypsän pizzan päälle tillikastiketta ja tarjoa heti.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 350
Energia 774 kcal
Proteiini 33 g
Hiilihydraatit 69 g
Rasva 39 g
Tyydyttynyt rasva 18 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 8.3 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 82 mg