Kirjolohipekonipiirakka

Annoskoko: 8-10 1 h

Kirjolohipekonipiirakka

Kirjolohipekonipiirakka – helppo suolainen tarjottava


Kirjolohipekonipiirakka on mehevä ja täyteläinen suolainen herkku, jossa terveellinen kirjolohipekoni saa rinnalleen pehmeän juustotäytteen ja kevyesti paahtuneita tomaatteja. Maku on tasapainoinen – savuisuutta, lempeyttä ja juuri sopivasti suolaisuutta.Uunista tullessaan piirakka hurmaa: juusto kuplii kullanruskean pinnan alla, tomaatit tuovat väriä ja tuoksu kutsuu pöytään. Tämä piirakka sopii niin brunssille, juhlapöytään kuin iltapalalle – rento mutta harkittu valinta, joka ei petä.

Valmistusaineet

    1 iso voitaikinalevy

Täyte:

  • 150 g (noin 15 palaa) kirjolohipekonia
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl babypinaattia
  • 2 varsisipulia
  • 6 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g raastettua juustoa esim. gruyére
  • 1–2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Kirjolohipekonipiirakka ohje

  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinaa hieman niin, että voitaikina peittää noin 26 halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjan. Nosta voitaikina piirakkavuokaan ja pistele pohja haarukalla.
  2. Suikaloi kirjolohipekoni. Kuutioi kirsikkatomaatit. Hienonna pinaatti ja varsisipulit.
  3. Sekoita kirjolohipekoni, tomaatit, pinaatit, varsisipulit, kananmunat, ranskankerma ja raastettu juusto keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.
  4. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kypsää ja piirakan pinta on kullanruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 141

Energia 344 kcal

Proteiini 15 g

Hiilihydraatit 11 g

Rasva 28 g

Tyydyttynyt rasva 14 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 1.1 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 183 mg