Kirjolohipekonipiirakka
Annoskoko: 8-10 1 h

Kirjolohipekonipiirakka – helppo suolainen tarjottava
Kirjolohipekonipiirakka on mehevä ja täyteläinen suolainen herkku, jossa terveellinen kirjolohipekoni saa rinnalleen pehmeän juustotäytteen ja kevyesti paahtuneita tomaatteja. Maku on tasapainoinen – savuisuutta, lempeyttä ja juuri sopivasti suolaisuutta.Uunista tullessaan piirakka hurmaa: juusto kuplii kullanruskean pinnan alla, tomaatit tuovat väriä ja tuoksu kutsuu pöytään. Tämä piirakka sopii niin brunssille, juhlapöytään kuin iltapalalle – rento mutta harkittu valinta, joka ei petä.
Valmistusaineet
-
1 iso voitaikinalevy
Täyte:
- 150 g (noin 15 palaa) kirjolohipekonia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl babypinaattia
- 2 varsisipulia
- 6 kananmunaa
- 200 g ranskankermaa
- 200 g raastettua juustoa esim. gruyére
- 1–2 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Kirjolohipekonipiirakka ohje
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinaa hieman niin, että voitaikina peittää noin 26 halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjan. Nosta voitaikina piirakkavuokaan ja pistele pohja haarukalla.
- Suikaloi kirjolohipekoni. Kuutioi kirsikkatomaatit. Hienonna pinaatti ja varsisipulit.
- Sekoita kirjolohipekoni, tomaatit, pinaatit, varsisipulit, kananmunat, ranskankerma ja raastettu juusto keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.
- Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kypsää ja piirakan pinta on kullanruskea. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 141
Energia 344 kcal
Proteiini 15 g
Hiilihydraatit 11 g
Rasva 28 g
Tyydyttynyt rasva 14 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.1 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 183 mg