Kirjolohipekoni-skagen

Annoskoko: 6 30 min

Kirjolohipekoni-skagen on helppo klassikkoherkku

Kirjolohipekoni-skagen tuo uuden ulottuvuuden klassiseen saaristolaisleipään. Skagen on perinteinen pohjoismainen herkku, joka tunnetaan katkarapuversiostaan, mutta tällä reseptillä saat pöytään uudenlaisen makuelämyksen. Kalaneuvoksen kirjolohipekoni tuo skageniin savuisen ja täyteläisen vivahteen, joka sopii erinomaisesti saaristolaisleivän tai rapeaksi paahdetun paahtoleivän päälle.

Rapeaksi paistettu kirjolohipekoni yhdistyy pehmeään creme fraicheen ja majoneesiin, luoden täyteläisen pohjan tälle suolaiselle levitteelle. Dijon-sinappi tuo mukaan hienostunutta potkua, kun taas sitruunan mehu ja kuori raikastavat kokonaisuutta. Tahna kruunataan runsaalla määrällä tuoretta tilliä ja ruohosipulia, jotka tuovat väriä ja raikkautta.

Valmistusaineet

  • 2 pkt (200g) kirjolohipekonia
  • 150 g creme fraichea
  • 1 dl majoneesia
  • 100 g tilliä
  • 100 g ruohosipulia
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • noin 6 palaa saaristolais- tai paahtoleipää

Kirjolohipekoni-skagen ohje

  1. Paista kirjolohipekoni ruokaöljyssä rapeaksi paistinpannulla. Aseta viipaleet jäähtymään talouspaperille.
  2. Hienonna ruohosipuli sekä tilli. Murustele kirjolohipekoni pieneksi muruksi. Sekoita ne sekaisin creme fraichen, majoneesin sekä dijonin kanssa. Lisää joukkoon vielä puolikkaan sitruunan mehu ja raasta mukaan myös sitruunan kuori. Sekoita massa sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda leipäviipaleet ja lusikoi skagen leiville. Koristele tillillä ja sitruunalohkolla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 130 g

Energia 380 kcal

Proteiini 13 g

Hiilihydraatit 10 g

Rasva 32 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 32 g

Suola 1 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 110 mg