Lyttyperunat
Annoskoko: 4 1 h

Lyttyperunat kylmäsavukirjolohella
Lyttyperunat, tai toiselta nimeltään mäiskyperunat on jo trendiruoaksikin tituleerattu herkku. Lyttyperunoissa pääset hyödyntämään keitetyt perunat ja jalostamaan niistä päältä rapean ja sisältä mehevän herkun. Annoksen kruunaavat Terva kylmäsavukirjolohifileesiivut. Tervan maku ja kylmäsavustettujen kirjolohifileesiivujen raikkaus ja suolaisuus toimivat erinomaisesti lämpimän ja miedon makuisen perunan kumppanina. Katso alta reseptivideo ja valmista nopeasti perässä!
Valmistusaineet
- 200 g Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuja
- 20 pientä perunaa, esim. puikula tai siikli
- 1 valkosipuli
- 3 varrellisen sipulin vartta (esim. kevätsipuli)
- 2 oksaa tilliä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 3/4 tl mustapippuria myllystä
- 200 g ranskankermaa
Lyttyperunat ohje
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta ja litistä perunat esimerkiksi kattilan pohjalla painaen. Siirrä perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Murskaa kokonaisen valkosipulinkynnet veitsen lappeella kuorineen. Lisää perunoiden joukkoon.
- Pirskota päälle oliiviöljy ja ripota perunoiden pinnalle mausteet. Sekoita niin, että öljy tarttuu perunoihin kauttaaltaan.
- Paista perunat rapeiksi 225 asteisessa uunissa 15-20 minuutin ajan.
- Nosta perunat tarjoiluvuokaan ja koristele Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuilla, silputuilla sipulinvarsilla ja tillillä.
- Lusikoi päälle ranskankermaa ja nauti heti.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 291 g
Energia 387 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatit 33 g
Rasva 22 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 34 mg