Julkaistu: 11.12.2019

Rekrykoulutus – Kalanvalmistuksen osaaja

Kalaneuvos on Suomen suurin kala-alan toimija ja edelläkävijä kalanjalostuksen, kalan tukkukaupan, maahantuonnin ja viennin sekä kalankasvatuksen aloilla. Yritys on valmistanut korkealaatuisia kalatuotteita jo yli 40 vuoden ajan ja panostaa raaka-aineiden laadun lisäksi vahvasti edistyksellisiin tuotantomenetelmiin ja henkilöstön hyvinvointiin. Sastamalan yksikkö työllistää tällä hetkellä noin 110 henkilöä. Kalaneuvos-tuotemerkin alta löytyy laaja valikoima kalatuotteita.

Koulutuksen tavoitteena on, että sen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät Kalaneuvokselle. Koulutuksessa perehdyt alan työtehtäviin, joihin kuuluu erilaisia elintarviketuotannon tehtäviä, kuten kalojen valmistelua, linjastolla työskentelyä ja pakkauskoneiden käyttöä. Työhön kuuluu myös tuotteiden ja laatikoiden nostelua ja siirtelyä. Tehdaslaajennuksen myötä myös erikoisosaamista vaativat tehtävät lisääntyvät. Tärkeintä on kuitenkin reipas asenne ja motivaatio työtä kohtaan. Tavoitteena on kouluttaa henkilöitä, joilla on tulevaisuudessa valmius työskennellä hyvin monenlaisissa kalavalmisteiden valmistukseen liittyvissä tehtävissä, joita Kalaneuvoksella on tarjolla.

Työssä tarvittava erikoisosaaminen, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti suoritetaan koulutuksen aikana. Kalankäsittelyn lisäksi työhön kuuluu myös ensiluokkaisen tuotteen ja maun varmistaminen. Tuotanto toimii kahdessa vuorossa ja sesonkiaikoina myös viikonloppuisin. Työpaikka on savuton ja oma auto on työpaikan sijainnin vuoksi kulkemisen kannalta edellytys. Työn lopullinen palkkaus on elintarviketeollisuuden työehtosopimuksen mukainen.

Koulutuksen toteutus ja sisältö
Koulutus on tarkoitettu pääasiassa työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille sekä ammatinvaihtajille, jotka soveltuvat kokemuksensa kautta pääasiassa laaja-alaisiin kalan-, lihan- ja valmisruokajalostuksen eri tuotanto- ja käsittelytehtäviin.

Koulutus toteutetaan ajalla 4.3.-9.6.2020. Sen pituus on yhteensä 66 päivää, josta työssäoppimista on 42 päivää. Koulutus toteutetaan yksilöllisen opetuksen periaatteita noudattaen Sastamalassa, mahdollisimman aidossa ja työelämää vastaavassa oppimisympäristössä käytännön työtehtäviä tehden.

Koulutuksen sisällöistä ja laajuuksista voidaan sopia erikseen painotuksia Kalaneuvoksen tarpeisiin opiskelijan aikaisempi osaaminen huomioiden. Koulutus alkaa ensin orientaatiojaksolla ja jatkuu siitä yleisiin osaamisaiheisiin:

  1. Kylmäsavutuotteiden valmistus
  2. Lämminsavutuotteiden valmistus
  3. Graavituotteiden valmistus
  4. Pakkaus ja varastonhallinta

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus Kalaneuvoksen tiloissa 29.1. klo 12 alkaen osoitteessa Hukkasentie 25, Sastamala.

Koulutuksen aikataulu ja hakeminen

  • Koulutuksen hakuaika päättyy 9.2.2020
  • Hakemusten perusteella soveltuvimmat henkilöt pyydetään 17.2 ja 18.2 pidettäviin haastatteluihin.
  • Koulutus toteutetaan ajalla 4.3.-9.6.2020

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sivuilla. Lisätietoja koulutuksesta saat samalta sivulta löytyvistä yhteystiedoista.