Voileipäleivos

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Voileipäleivos

Voileipäleivos on kivaa vaihtelua voileipäkakulle

Voileipäleivos on kaunis pienoisversio voileipäkakusta. Voileipäleivoksilla saat juhlan tuntua tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Yllätä juhlavieraasi tarjoilemalla voileipäkakku vaihteeksi kauniina annosleivoksina. Voileipäleivokset eivät vaadi vetäytymisaikaa ja siitä syystä ne voi valmistaa vaikka juhlapäivänä. Toki leivokset voi tehdä etukäteen jääkaappiin, jos juhlapäivän muut valmistelut niin vaativat. Leivosten valmistus vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta kauniit leivokset palkitsevat tekijänsä kauniilla ulkomuodollaan.

Voileipäleivoksessa maistuvat jokirapu sekä lämminsavukirjolohi

Kerroksellinen voileipäleivos valmistuu kahdesta eri leivästä ja kahdesta eri täytteestä. Jokirapu-smetanatäyte levitetään ensimmäiseen väliin. Toiseen väliin pyöräytetään lämminsavulohi-smetanatäyte. Täytteiden levittämiseen soveltuu hyvin voiveitsi tai leipurinlasta. Voileipäleivosten koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Sivele jokaisen leivoksen pinnalle hieman majoneesia, niin koristeet tarttuvat hyvin pintaan kiinni.

Koristelussa kannattaa käyttää makumaailmaan sopivia raaka-aineita, esimerkiksi samoja aineksia kuin täytteessäkin on. Kaunis lohiruusuke kalaisille voileipäleivoksille syntyy rullatuista kylmäsavukirjolohisiivusta. Lehdeksi ruusukkeelle sopii esimerkiksi herneenverso tai tillinoksa.

Koristeluun soveltuvat hyvin myös jokiravut, lämminsavulohi, ruohosipuli ja sitruunaviipaleet. Asettele leivokset ilmavasti laakealle tarjottimelle ja ota huoneenlämpöön juuri ennen tarjoilua. Otathan huomioon, että majoneesi ei säily pitkiä aikoja huoneenlämmössä.

Kahvipöytään kannattaa varata aina jotain suolaista tarjottavaa

Aikuiset juhlavieraat arvostavat juhlissa etenkin suolaisia tarjottavia, kaikille eivät makeat tarjoilut edes maistu. Tästä syystä kannattaakin varata juhliin vähintään yhtä, mieluiten useampaa suolaista tarjottavaa, makean tarjoilun osuus voi olla aikuisvieraille vähäisempi. Kalasta valmistetut tarjoilut henkivät juhlavuutta ja suomalaisuutta. Kalatarjoilut maistuvat lähes poikkeuksetta kaikille juhlavieraille, kunhan muistat valmistaa tarjoilut laktoosittomina.

Kalaneuvoksen kalatuotteista valmistat helposti erilaisia juhlavia tarjottavia niin pienelle kuin suurelle juhlaväelle. Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohi taipuu moneen pikkusuolaiseen tarjottavaan ja kylmäsavukirjolohella tuot helposti makua esim. Suolaisiin piirakoihin ja siivutetulla kylmäsavukirjolohella koristelet kylmät tarjottavat helposti.

Juhlissa on aina paljon puuhaa, joten miksi et oikaisisi tarjoiluissa hieman ja valmistaisit suolaiset tarjottavat näppärästi Kalaneuvoksen selkeillä ja vaivattomilla kalaruokaohjeilla? Voileipäleivoksen lisäksi kahvipöydässä maistuvat esimerkiksi kirjolohi-mangoldipiirakka, näppärät croissantit savusiikasalaatilla sekä herkullinen savulohipiirakka.

Valitsemalla kotimaiset Kalaneuvoksen kalatuotteet ostoskoriisi voit olla varma, että käyttämäsi kalatuotteet ovat laadukkaita ja tuoreita. Kotimaista valitsemalla tuet myös suomalaista työtä.

Valmistusaineet

  • 8 palaa tummaa täysjyväleipää
  • 4 palaa vaaleaa paahtoleipää
  • 200 g jokiravunpyrstöjä
  • 250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 100 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 2 rkl smetanaa
  • 2 dl majoneesia
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua

Voileipäleivos ohje

täyte 1:
Hienonna ravunpyrstöt ja tilli. Lisää rapujen joukkoon smetana ja kermaviili. Sekoita ja maista.

täyte 2:
Hienonna ruohosipuli ja raavi lämminsavulohi haarukalla pienemmiksi paloiksi. Lisää majoneesi ja sitruunamehu lohen ja ruohosipulin joukkoon. Sekoita ja maista.

 

  1. Leikkaa leivistä pyöreitä paloja esim. lasin tai timbaalin avulla.
  2. Kokoa leivos laittamalla tumma leipä alimmaksi, kokoa päälle lohimajoneesia ja toinen tumma leipä. Levitä rapumassa ja laita vaalea leipä kanneksi.
  3. Voitele päällimmäinen leipä ohuelti majoneesilla.
  4. Koristele kylmäsavukirjolohella ja tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 220 g

Energia 447 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 38 g

Rasva 21 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 2.3 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 142 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit