Uunilohi

Annoskoko: 4 45 min

Arvio:

4.06

Uunilohi

Uunilohi resepti Arto Rastaalta

Uunilohi on suomalaisten suosikkikalaruoka. Ja miksipä ei olisi; uunilohi on helppo kalaruoka valmistaa ja kokemattomaltakin kotikokilta se onnistuu varmasti. Oikeastaan ainoa mahdollisuus epäonnistua tämän uunilohen valmistuksessa olisi unohtaa lohifilee uuniin liian pitkäksi aikaa.

Meillä Kalaneuvoksella on ilo tehdä yhteistyötä huippukeittiömestari Arto Rastaan kanssa, joka on tunnettu esimerkiksi Tamperelaisravintoloiden Periscope ja Dining 26 omistajana. Tässä Arton versiossa uunilohi maustetaan hunaja-sinappiseoksella. Olemme lisänneet reseptin yhteyteen videon, josta näet kaikki työvaiheet. Seuraa videota vaikkapa kännykälläsi keittiössä jos kalaruokien valmistus ei tunnu luontevalta!

Uunilohi reseptivideo

Uunilohen voi valmistaa lohifileen lisäksi yhtä hyvin myös pakatusta kirjolohifileestä. Lopputulos voi olla monen mielestä jopa maukkaampi johtuen kirjolohen hieman erilaisesta rakenteesta loheen verrattuna. Jokainen voi kokeilla asiaa itse ja tehdä päätöksen oman makumieltymyksensä perusteella!

Voit käyttää Kalaneuvoksen pakattua ”Tuore” kirjolohifileetä, joka on tuotteena aina yhtä laadukas asiakaslupauksemme mukaisesti. Kirjolohi näissä tuotteissa tulee suomalaisilta ja ruotsalaisilta kalankasvattamoilta. Kirjolohen alkuperämaan voit tarkistaa pakkauksen tuotetietotarrasta. Voit käyttää myös Kalaneuvoksen pakkaamatonta kirjolohi- tai lohifileetä lähikauppasi kalatiskiltä.

Hunaja-sinappiseos on hienostunut uunilohen kastike

Tässä reseptissä Arto Rastas valmistaa uunilohelle kastikkeeksi herkullisen hunaja-sinappiseoksen. Seokseen käytetään sinappia, hunajaa, valkosipulia sekä lehtipersiljaa. Kastikkeen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, vaikka et olisikaan aivan yhtä ripeä pilkkomisessa, kuin Arto kokeneena keittiömestarina on. Uunilohen paistoaika on noin 30 minuuttia ja koko ruokalaji valmistuu 45 minuutissa. Syötävää ruoasta riittää isommallekin porukalle – riippuen käytetyn fileen koosta.

Hunaja-sinapissa on makuyhdistelmänä vivahde joulun tunnelmaa, joten tämä ruoka sopii myös pääruoaksi joulun kalapöytään. Lohifilee asetetaan kokonaisena uunipellille sitruunaviipaleiden päälle. Sitruuna tuo mukavaa raikasta makua fileeseen. Muista myös pintasuola ja mustapippuri. Voit myös käyttää Kalaneuvoksen Original kalamaustetta maustamiseen ja koristella fileen pinnan lehtipersiljalla.

Mikäli et syö koko uunilohta heti, niin laita se säilöön 0-3 asteiseen jääkaappiin, mielellään erillisiin rasioihin tai kelmulla hyvin peitettynä ennen sen kokonaan jäähtymistä. Uunilohta voi tällöin käyttää hyvin vielä muutaman päivän esimerkiksi lounaseväänä. Muista lämmittää ruoka hyvin, mikäli syöt sitä tulevina päivinä. Parhaimmillaan kala on tietenkin heti valmistamisen jälkeen.

Uunilohi kermakastikkeella

Mikäli haluat valmistaa uunilohen kermakastikkeella hunaja-sinappiseoksen sijaan, niin kannattaa katsoa uunikirjolohi reseptimme. Jos kiire yllättää ja sinun täytyy selvitä uunilohen valmistuksessa alle 30 minuutissa, niin kannattaa katsoa kasvislisukkeilla höystetty uunikala versio. Näitä eri variaatioita kierrättämällä saat vaihtelua arkiruokailuusi. Katso myös kokonainen kirjolohi uunissa -resepti kokonaisen kalan uunissa kypsentämistä varten!

Herkullisia ruokailuhetkiä!

Valmistusaineet

  • n. 900 g Kalaneuvos tuore kirjolohifilee tai lohifilee
  • 3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl mustapippuria

Uunilohi ohje

  1. Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli, sitruunan mehu sekä lehtipersilja hunaja-sinappiseokseksi.
  2. Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sitruunaviipaleiden päälle ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
  3. Levitä hunaja-sinappiseos lohifileen päälle tasaisesti ja kypsennä uunilohta 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 247 g

Energia 401 kcal

Proteiini 41 g

Hiilihydraatit 11 g

Rasva 22 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 3.8 g

Sokeri 10 g

Kolesteroli 108 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit