Uunilohi

Annoskoko: 4

Arvio:

5

Uunilohi resepti Kalaneuvos

Uunilohi – resepti Arto Rastaalta

Uunilohi on suomalaisten suosikkikalaruoka. Ja miksipä ei olisi; uunilohi on helppo kalaruoka valmistaa ja kokemattomaltakin kotikokilta se onnistuu varmasti. Oikeastaan ainoa mahdollisuus epäonnistua tämän uunilohen valmistuksessa olisi unohtaa kala uuniin liian pitkäksi aikaa. Meillä Kalaneuvoksella on ilo tehdä yhteistyötä huippukeittiömestari Arto Rastaan kanssa, joka on tunnettu esimerkiksi Tamperelaisravintoloiden Periscope ja Dining 26 omistajana. Tässä Arton versiossa uunilohi maustetaan hunaja-sinappiseoksella. Olemme lisänneet reseptin yhteyteen videon, josta näet kaikki työvaiheet. Seuraa videota vaikkapa kännykälläsi keittiössä jos kalaruokien valmistus ei tunnu luontevalta!

Uunilohen voi valmistaa yhtä hyvin myös pakatusta kirjolohifileestä. Lopputulos voi olla monen mielestä jopa maukkaampi johtuen kirjolohen hieman erilaisesta rakenteesta loheen verrattuna. Jokainen voi kokeilla asiaa itse ja tehdä päätöksen oman makumieltymyksensä perusteella! Voit käyttää Kalaneuvoksen pakattua ”Tuore” tai ”Suomalainen” kirjolohifileetä, joka on tuotteena aina yhtä laadukas asiakaslupauksemme mukaisesti. Kirjolohi näissä tuotteissa tulee suomalaisilta ja ruotsalaisilta kalankasvattamoilta. ”Suomalainen”-merkitty kirjolohemme tulee aina suomalaisilta kalankasvattamoiltamme. Kirjolohen alkuperämaan voit tarkistaa pakkauksen tuoteselosteesta (FI tai SE). Kalaneuvoksen pakkaamattoman kirjolohifileen voit hankkia toki myös lähikauppasi kalatiskiltä.

Hunaja-sinappiseos kruunaa uunilohen

Tässä reseptissä Arto Rastas valmistaa uunilohelle herkullisen hunaja-sinappiseoksen. Seokseen käytetään sinappia, hunajaa, valkosipulia sekä lehtipersiljaa. Seoksen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, vaikka et olisikaan aivan yhtä ripeä pilkkomisessa, kuin Arto kokeneena keittiömestarina on. Uunilohen paistoaika on noin 30 minuuttia ja koko ruokalaji valmistuu 45 minuutissa. Syötävää ruoasta riittää isommallekin porukalle – riippuen käytetyn fileen koosta. Hunaja-sinapissa on makuyhdistelmänä vivahde joulun tunnelmaa, joten tämä ruoka sopii myös pääruoaksi joulun kalapöytään. Filee asetetaan kokonaisena uunipellille sitruunaviipaleiden päälle. Sitruuna tuo mukavaa raikasta makua fileeseen. Muista myös pintasuola ja mustapippuri. Voit myös käyttää Kalaneuvoksen Original Kalamaustetta maustamiseen. Voit koristella fileen pinnan lehtipersiljalla.

Mikäli et syö koko uunilohta heti, niin laita se säilöön 0-3 asteiseen jääkaappiin, mielellään erillisiin rasioihin tai kelmulla hyvin peitettynä ennen sen kokonaan jäähtymistä. Uunilohta voi tällöin käyttää hyvin vielä muutaman päivän esimerkiksi lounaseväänä. Muista lämmittää ruoka hyvin, mikäli syöt sitä tulevina päivinä. Parhaimmillaan kala on tietenkin heti valmistamisen jälkeen. Mikäli haluat valmistaa uunilohen kermaisella kastikkeella hunaja-sinappiseoksen sijaan, niin kannattaa katsoa uunikirjolohi resepti. Jos kiire yllättää ja sinun täytyy selvitä uunilohen valmistuksessa alle 30 minuutissa, niin kannattaa katsoa kasvislisukkeilla höystetty uunikala versio. Näitä eri variaatioita kierrättämällä saat vaihtelua arkiruokailuusi.

Herkullisia ruokailuhetkiä!

Valmistusaineet

1 Kalaneuvos tuore kirjolohifilee
3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
2 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria

Uunilohi ohje

  1. Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli sekä lehtipersilja.
  2. Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
  3. Levitä hunaja-sinappiseos kalan päälle tasaisesti ja kypsennä uunilohta 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.

Huom: Kuvassa uunilohi ennen uuniin laittoa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave