Uunilohi hunaja-sinappiseoksella

Annoskoko: 4

Arvio:

5

Uunilohi Kalaneuvos

Uunilohi – resepti Arto Rastaalta

Uunilohi on suomalaisten suosikkikalaruoka. Ja miksipä ei olisi; se on helppo kalaruoka valmistaa ja kokemattomaltakin kotikokilta se onnistuu varmasti. Oikeastaan ainoa mahdollisuus epäonnistua tämän uunilohen valmistuksessa olisi unohtaa kala uuniin liian pitkäksi aikaa. Meillä Kalaneuvoksella on ilo tehdä yhteistyötä huippukeittiömestari Arto Rastaan kanssa, joka on tunnettu esimerkiksi Tamperelaisravintoloiden Periscope ja Dining 26 omistajana. Tässä Arton versiossa uunilohi maustetaan hunaja-sinappiseoksella. Olemme lisänneet reseptin yhteyteen videon, josta näet kaikki työvaiheet. Seuraa videota vaikkapa kännykälläsi keittiössä jos kalaruokien valmistus ei tunnu luontevalta!

Uunilohen voi valmistaa yhtä hyvin myös kirjolohesta. Lopputulos voi olla monen mielestä jopa maukkaampi johtuen kirjolohen hieman erilaisesta rakenteesta loheen verrattuna. Jokainen voi kokeilla asiaa itse ja tehdä päätöksen oman makumieltymyksensä perusteella! Voit käyttää Kalaneuvoksen vakuumipakattua ”Tuore” tai ”Suomalainen” kirjolohifilettä, joka on tuotteena aina yhtä laadukas asiakaslupauksemme mukaisesti. Kirjolohi näissä tuotteissa tulee suomalaisilta ja ruotsalaisilta kalankasvattamoilta. ”Suomalainen”-merkitty kirjolohemme tulee aina suomalaisilta kalankasvattomoiltamme. Kirjolohen alkuperämaan voit tarkistaa pakkauksen tuoteselosteesta (FI tai SE). Kalaneuvoksen pakkaamattoman kirjolohen voit hankkia toki myös lähikauppasi kalatiskiltä.

Hunaja-sinappiseos kruunaa uunilohen

Tässä reseptissä Arto Rastas valmistaa uunilohelle herkullisen hunaja-sinappiseoksen. Seokseen käytetään sinappia, hunajaa, valkosipulia sekä lehtipersiljaa. Seoksen valmistaminen on helppoa ja nopeaa, vaikka et olisikaan aivan yhtä ripeä pilkkomisessa, kuin Arto kokeneena keittiömestarina on. Uunilohen paistoaika on noin 30 minuuttia ja koko ruokalaji valmistuu 45 minuutissa. Syötävää ruoasta riittää isommallekin porukalle – riippuen käytetyn fileen koosta. Filee asetetaan kokonaisena uunipellille sitruunaviipaleiden päälle. Sitruuna tuo mukavaa raikasta makua fileeseen. Muista myös pintasuola ja mustapippuri. Voit myös käyttää Kalaneuvoksen Original kalamaustetta maustamiseen. Voit koristella fileen pinnan lehtipersiljalla.

Mikäli et syö koko uunilohta heti, niin laita se säilöön 0-3 asteiseen jääkaappiin, mielellään erillisiin rasioihin tai kelmulla hyvin peitettynä ennen sen kokonaan jäähtymistä. Uunilohta voi tällöin käyttää hyvin vielä muutaman päivän esimerkiksi lounaseväänä. Muista lämmittää ruoka hyvin, mikäli syöt sitä tulevina päivinä. Parhaimmillaan kala on tietenkin heti valmistamisen jälkeen. Mikäli haluat valmistaa uunilohen kermaisella kastikkeella hunaja-sinappiseoksen sijaan, niin kannattaa katsoa vaihtoehtoinen uunikirjolohi resepti.

Herkullisia ruokailuhetkiä!

Valmistusaineet

1 tuore Kalaneuvos kirjolohifilee
3 rkl Dijon-sinappia siemenillä
2 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Sekoita keskenään sinappi, hunaja, valkosipuli sekä lehtipersilja.
  2. Nosta kirjolohifilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta hyvin suolalla sekä mustapippurilla.
  3. Levitä hunaja-sinappiseos kalan päälle tasaisesti ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Käännä uuni grillivastukselle, nosta lämpö 200 asteeseen ja grillaa kunnes pinta on hieman paahtunut.

Huom: Kuvassa uunilohi ennen uuniin laittoa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.