Kylmäsavulohipasta

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta – nopea arkiruoka kylmäsavulohesta

Kylmäsavulohipasta tagliatelle on arjen nopea pikaruoka, mikä valmistuu alusta loppuun vain puolessa tunnissa. Tämä ruoka ei vaadi suurempia alkuvalmisteluja. Aikaa vievin osuus tämän ruoan valmistuksessa on pastan keittäminen. Kylmäsavulohen tilalle voit tässä ruoassa käyttää vaikka graavikirjolohifileetä siivuina ja ruoka onnistuu hyvin myös ilman pähkinöitä.

Yrteillä saat helposti lisämakua pastakastikkeeseen; kokeile lisätä joukkoon vaikka tuoretta persiljaa tai tilliä. Varaa pastan seuraksi joko höyrytettyjä kasviksia tai rapeaa salaattia, niin täydellinen ateria on valmis! Katso alta reseptivideo ja valmista helposti perässä!

Kylmäsavulohipasta reseptivideo

Lohi ja cashewpähkinä ovat hyviä pehmeän rasvan lähteitä kylmäsavulohipastaan

Lohi ja cashewpähkinät sisältävät pehmeää rasvaa, mitä tarvitaan solujen rakennusaineeksi ja energiantuottoon. Tästä kalaruoasta saat runsaasti terveydelle edullisia rasvahappoja. Rasvan mukana saadaan myös rasvaliukoisia vitamiineja (A, D ja E) ja myös elimistölle välttämättömiä rasvahappoja. Rasvaista kalaa suositellaan syötävän kerran viikossa.

Kun nautit lisäksi päivittäin kasviöljyjä ja esimerkiksi siemeniä ja pähkinöitä saat turvattua riittävien rasvahappojen ja vitamiinien saannin. Huom! D-vitamiinia kannattaa napata suuhun ravintolisänä pimeinä kuukausina, jolloin sen riittävä saanti auringosta ei ole näillä leveysasteilla mahdollista. Lisätietoa D-vitamiinin saantisuosituksista voit lukea Ruokaviraston sivuilta.

Tagliatelle eli litteä nauhapasta sopii hyvin kermaisten kastikkeiden seuraan. Kauniin lopputuloksen saat, kun valitset ruokaan vihreää, pinaatilla maustettua tagliatellepastaa. Huomaathan, että kaupan kylmähyllyissä myytävä tuorepasta vaatii vain muutaman minuutin kypsennyksen, kun taas kuivapastan kypsennysaika vaihtelee 8-10 minuutin välillä. Kokeile ihmeessä tässä ruoassa myös perhosen mallista farfallepastaa tai vaikka simpukkapastaa, johon ohut kastike tarttuu helposti kiinni.

Vinkki! Tarjoiletko pastaa suurelle joukolle? Sekoita pastakastike valmiiksi pastan joukkoon, niin kaikki saavat kauhoa pastaruokaa suoraan isosta kattilasta omalle lautaselleen!

Pastan keittäminen

  1. Varaa riittävän suuri kattila, mitä suurempi kattila sen irtonaisempi lopputulos
  2. Lisää pasta aina kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Suolaa noin 1 rkl/litra.
  3. Keitä pasta ilman kantta. Tarkasta keittoaika pakkauksesta.
  4. Keitä pasta al dente, eli juuri ja juuri kypsäksi, pastassa saa olla purutuntumaa.
  5. Valuta pasta lävikössä ja huuhdo se kuumalla vedellä.
  6. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lorauta joukkoon hieman öljyä. Tarjoile heti!

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavulohta tai kylmäsavukirjolohta siivuina
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tl voita
  • 300 g Tagliatelle nauhapastaa
  • 2 rkl kaprista
  • 3 dl kevytkermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl kasvislientä
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl valkosipulisuolaa
  • 3 rkl valkoviiniä
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 1 kananmuna

Kylmäsavulohipasta ohje

  1. Hienonnan sipuli ja kuullota se voissa.
  2. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan vedessä.
  3. Hienonna kaprikset ja suikaloi kirjolohi.
  4. Lisää kaprikset, lohi ja kerma kuullotetun sipulin joukkoon ja hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Lisää kasvisliemi, sitruunamehu, valkosipulisuola ja viini. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  6. Paahda cashewpähkinät pannulla ilman rasvaa.
  7. Kaada tagliatellen keitinvesi pois ja sekoita raaka kananmuna pastan joukkoon.
  8. Annostele tagliatelle lautasille, lisää kylmäsavulohikastiketta ja ripottele pinnalle cashewpähkinöitä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 365 g

Energia 700 kcal

Proteiini 33 g

Hiilihydraatit 75 g

Rasva 28 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 3.2 g

Sokeri 7 g

Kolesteroli 101 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit