Savupippurimakrillisalaatti ja punajuurikastiketta
Annoskoko: 4

Kalaneuvos pippurimakrilli Kalaneuvos

Valmistusaineet

1 pkt (n. 240 g) Kalaneuvos savupippurimakrillifileetä

1 dl belugalinssejä

200 g liilaa lehtikaalia

1 Cosmopolitan-salaatti

250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja

1 iso punainen omena

150 g sokeriherneen palkoja

1 prk (50 g) kapriksia

 

Krutongit:

2–3 palaa maalaisleipää

3 rkl öljyä

1 iso valkosipulinkynsi

1 luomusitruunan raastettu kuori

 

Punajuurikastike:

1 pieni kypsä punajuuri

1 tlk ranskankermaa (18 %)

2–3 tl piparjuuritahnaa (esim. Felix)

ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin

  1. Valmista ensin krutongit. Revi tai leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä leipäpaloja, kunnes ne ovat rapeita. Alenna lämpöä ja raasta joukkoon valkosipuli sekä sitruunankuori. Sekoita ja paista vielä hetki. Kaada krutongit talouspaperin päälle odottamaan.
  2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin. Huuhtele lehtikaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi kaali. Suikaloi myös Cosmopolitan-salaatti.
  3. Leikkaa tomaatit puoliksi ja poista siemenet, kuutioi tomaatin liha. Kuutioi omena kuorineen. Huuhtele herneenpalot ja leikkaa ne vinoittain viipaleiksi. Kokoa salaatti kulhoon kerroksittain. Lisää lopuksi paloiteltu makrilli, kaprikset sekä krutongit.
  4. Raasta punajuuri kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma sekä piparjuuritahna. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Kuvassa makrillinnahka on koristeena, eikä sitä ole tarkoitettu syötäväksi. Irrota nahka ennen makrillin lisäämistä salaattiin.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet