Savulohi-suupalat

Annoskoko: n. 35 suupalaa

Savulohi-suupalat resepti Kalaneuvos

Savulohi-suupalat on tyylikäs suolainen naposteltava

Savulohi-suupalat sopivat loistavasti tyylikkääksi alkupalaksi illallismenuun, pikkusuolaisiksi juhliin cocktail-paloiksi tai arkeen esimerkiksi television katselun yhteyteen naposteltavaksi. Jos etsit sopivaa hyvänmakuista naposteltavaa esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton seuraamisen yhteyteen, niin tässä on loistavat suolaiset herkkupalat sohvapöydälle tarjolle laitettavaksi. Näiden pikkusuolaisten kaveriksi sopii myös juhlava kuplajuoma jos tilannetta haluaa juhlistaa hieman fiinimmällä juomalla.

Tämän ruokalajin etuna on myös se, että voit käyttää sen valmistamiseen haluamaasi lämminsavustettua kalaa. Voit valita Kalaneuvoksen lämminsavustetuista kaloista turvallisen savulohifileen palana tai voit yhtä hyvin käyttää savukirjolohifileetä palana, jonka n. 250 g pakkauskoko vastaa tämän reseptin noin 35 kappaleen annosmäärää. Jos haluat valmistaa isomman määrän suupaloja esimerkiksi juhliin, niin voit käyttää kokonaista savukirjolohifileetä, tai kokonaista savustettua kirjolohta, joista valmistat helposti 2-3 kertaisen määrän savulohi-suupaloja tähän ohjeeseen nähden. Hieman lohikaloja edullisempi vaihtoehto suupalojen valmistamiseen on käyttää Kalaneuvoksen savusiikaa.

Muista kalatuotteista näiden savulohi-suupalojen valmistukseen tarvitset Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta kokonaisena. Kokonaisesta fileestä pystyt leikkamaan kuutioita ohjeen mukaisesti. Kokonaisesta kylmäsavukirjolohesta jää reilusti kalaa yli, mutta voit käyttää lopun kylmäsavukirjolohen useiden muiden reseptien valmistamiseen samalle aterialle tai seuraaville päiville. Löydät useita kylmäsavukirjohireseptejä kalaresepteistämme. Voit myös siivuttaa lopun kylmäsavukirjolohifileen ja nautiskella sen leivän päällä siivuina. Mikäli kokonaista kylmäsavukirjolohta ei ole kaupassasi valikoimassa, niin voit myös käyttää kylmäsavukirjolohifileesiivuja tämän ohjeen moussen valmistamiseen. Tässä tapauksessa voit saksia siivut pieneksi silpuksi.

Kirjolohen mäti viimeistelee savulohi-suupalojen ulkonäön

Esillepano on puoli ruokaa ja tässä ohjeessa savulohesta valmistetut suupalat viimeistellään oranssinpunaisella kirjolohen mädillä ja silputulla ruohosipulilla. Löydät Kalaneuvoksen kirjolohen mätiä joko pakasteena, pakattuna tai irtomyynnistä palvelutiskeiltä hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kirjolohen mädin suussa poksahtelevat mätipallot tuovat annoksen suutuntumaan mukavaa vaihtelua ja paljon terveellisiä ravintoaineita. Muuten annoksen valmistamiseen löydät raaka-aineet helposti pienestä lähikaupastakin.

Itse suupalojen valmistaminen on nopea ja helppo operaatio. Suupaloja ei tarvitse pitää uunissa kuin reilu kymmenen minuuttia, toki tarvitset käyttää useamman muffinipellillisen uunissa jos käytössäsi ei ole kiertoilmauunia ja useaa muffinipeltiä. Koristeluun aikaa menee myös hetki, mutta ohjeen 35 suupalaa pitäisi silti valmistua noin 45 minuutissa kokemattomammaltakin kotikokilta.

Valmistusaineet

500 g voitakinalevyjä

lohimousse:
250 g Kalaneuvos lämminsavulohta tai -kirjolohta
150 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta kuutioituna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
½ dl kurkkua pieninä kuutioina
½ dl omenaa pieninä kuutioina
1 pieni punasipuli pieninä kuutioita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

koristeluun:
150 g Kalaneuvos kirjolohen mätiä
silputtua ruohosipulia

Savulohi-suupalat ohje

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele muffinipelti kevyesti.
  2. Leikkaa voitaikinasta pieniä neliöitä (n. 6×6 cm) ja painele taikinapalat muffinipellin koloihin.
  3. Pistele taikina haarukalla ja paista uunissa 225 asteessa 10-12 minuuttia.
  4. Ota pelti uunista 8 minuutin kohdalla ja painele kohonneita pohjia matalammaksi.
  5. Paista kypsiksi ja jäähdytä ritilällä.
  6. Valmistele täyte. Murenna lämminsavulohi kulhoon.
  7. Lisää kuutioitu kylmäsavulohi, tuorejuusto ja ranskankerma.
  8. Vatkaa voimakkaasti tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon kurkku, omena ja sipuli.
  9. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  10. Täytä pursotinpussi lohimoussella ja pursota moussea voitaikinakuppeihin.
  11. Koristele annokset kylmäsavukirjolohella ja silputulla ruohosipulilla.

Vinkki: Lohimousse sopii mainiosti myös uuniperunan tai sandwichien täytteeksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave