Poke bowl kylmäsavukirjolohesta
Annoskoko: 4

Kalaneuvos kylmäsavukirjolohi Kalaneuvos

Valmistusaineet

3 dl ohrasuurimoita

1 kasvisliemikuutio

6 dl vettä

4 kananmunaa

2 porkkanaa

200 g kurkkua

2 dl herneitä

½ dl tuoretta tilliä

200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina

½  sitruuna

2 rkl auringonkukansiemeniä

 

Sitruunainen kastike:

100 g kaurafraichea

1 tl sinappia

1 dl tuoretta tilliä

1 tl sitruunanmehua

½ tl rouhittua mustapippuria

(⅕ suolaa)

Tee näin

  1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan, jäähdytä. Keitä kananmunia 8 minuuttia.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, leikkaa kurkku kuutioiksi. Kypsennä pakasteherneitä mikrossa paketin ohjeen mukaan, jäähdytä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla fraichen joukkoon sinappi, tilli silputtuna ja mausteet.
  4. Jaa ohrasuurimot neljään annoskulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja laita suurimoiden päälle. Jaa kasvikset ja tillisilppua kulhoihin ohrasuurimoiden päälle ja pyörittele kylmäsavukirjolohesta halutessasi ruusukkeet. Viimeistele annokset lusikallisella kastiketta, sitruunaviipaleilla ja siemenillä.

Vinkki! Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista Fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi kermaviiliä tai ruokarahkaa.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Katso reseptin video-ohje Media-välilehden alta löytyvältä Videot-sivulta!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet