Paistettua lohta kulhossa – lohi bowl

Annoskoko: 4

Paistettua lohta kulhossa eli lohi bowl Kalaneuvos

Valmistusaineet

500 g porkkanoita
2 fenkolia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
3 dl tattarisuurimoita
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ ruukkua tilliä hiennonnettuna
1 punasipuli
1-2 punaista omenaa
500 g nahallista lohifileetä
½ tl suolaa

kastike:
1 tlk kermaviiliä
½ rkl hunajaa
1 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Tee näin

  1. Huuhdo porkkanat ja fenkolit. Leikkaa porkkanat tikuiksi. Leikkaa fenkolista sormimaiset varret pois ja kuutioi fenkolit. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla. Paahda 200 asteessa 25-30 minuuttia.
  2. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Sekoita tattarin joukkoon oliiviöljy, sitruunan mehu sekä hienonnettu tilli.
  3. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Leikkaa lohi viideksi viipaleeksi. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 3-4 minuuttia, palan paksuudesta riippuen. Mausta suolalla.
  5. Kokoa kulhot. Annostele pohjalle tattaria. Kokoa päälle paahdettuja kasviksia, sipulia ja omenakuutioita. Nosta päälle lohiviipale. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu