Lohta, wokattuja vihanneksia ja inkivääri-piparjuurikastiketta
Annoskoko: 4

Kalaneuvos lohi kirjolohi Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g lohi- tai kirjolohifileetä

suolaa ja mustapippuria

paistamiseen öljyä

 

Kastike:

50 g voita

3 rkl raastettua inkivääriä

2 rkl raastettua piparjuurta

½ dl oliiviöljyä

 

Wokkivihannekset:

2 pientä paksoita

4 porkkanaa

1 iso punasipuli

1 vihreä paprika

1 ps (150 g) sokeriherneen palkoja

2 valkosipulinkynttä viipaloituna

3 rkl seesamiöljyä

ripaus suolaa

Tee näin

  1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa paksoi suikaleiksi ja porkkana siivuiksi. Lohko punasipuli ja irroittele lohkot ’veneiksi’. Kuutioi paprika ja murskaa valkosipuli.
  2. Leikkaa lohi tai kirjolohi neljäksi annospalaksi, suolaa ja pippuroi. Kuumenna öljy pannulla ja paista lohifileitä ensin nahkapuolelta rapeiksi. Käännä siiten fileepalat ja anna kypsyä rauhassa pannulla 2–4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  3. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää sulan voin joukkoon piparjuuri- ja inkivääriraasteet. Kuumenna seosta parin minuutin ajan, lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy ja kuumenna kastike.
  4. Kuumenna seesaminsiemenöljy wokissa tai syvällä pannulla. Lisää viipaloidut valkosipulinkynnet sekä vihannekset paksoita lukuunottamatta. Wokkaa muita  vihanneksia parin kolmen minuutin ajan, lisää paksoi ja kuumenna vielä hetki. Mausta vihannekset suolalla.
  5. Jaa wokkivihannekset neljälle lautaselle, aseta päälle lohipalat ja kaada päälle inkivääri-piparjuurikastike.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet