Savukirjolohisalaatti perunan kera

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Savukirjolohisalaatti perunan kera

Savukirjolohisalaatti on helppo ja ruokaisa pääruokasalaatti

Savukirjolohisalaatti perunan kera on oiva kesäruoka, sillä sen valmistat vaivatta vaatimattomassakin kesäkeittiössä. Tämä ruoka ei kaipaa juurikaan esivalmisteluja, sinun tarvitsee vain keittää perunat kypsiksi ja pilkkoa kasvikset ja savukala sopivan kokoisiksi paloiksi. Jos käytät salaatissa uusia perunoita ei niitä tarvitse välttämättä kuoria.

Supernopean salaatin kokoat etukäteen keitetyistä perunoista ja Kalaneuvoksen käyttövalmiista savukirjolohesta. Kun kaipaat helppoa ja nopeaa ruokaa niin tämä ruokaohje on sinua varten! Tämä salaatti sopii hyvin salaatiksi myös noutopöytään tai vaikka ravitsevaksi lounassalaatiksi mukaan töihin.

Onko sinulle tulossa vieraaksi suuri joukko ruokittavia? Tämä ruoka valmistuu helposti suuremmallekin joukolle ja voit valmistella sen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa. Kalaneuvoksen valmis savukirjolohifilee on käyttövalmis kalajaloste, jonka voit paloitella tai murustella ruoan joukkoon.

Savukirjolohi sisältää itsessään paljon makua, joten salaatin muut raaka-aineet voivat olla mietoja ja raikkaita. Kalaneuvoksen savukirjolohifileen löydät hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista joko kalahyllystä tai tuoretiskiltä. Valitsemalla Kalaneuvoksen kalajalosteen voit olla varma, että saat lautasellesi laadukasta ja vastuullisesti tuotettua kalaa.

Raikas salaatti, tomaatti ja punasipuli sopivat hyvin makupariksi suolaiselle ja savuiselle kirjolohelle. Kasviksia vaihtelemalla saat muokattua salaatista helposti eri variaatioita. Kokeile salaattiin esimerkiksi eri salaattilajikkeita, kuten tammenlehväsalaattia tai rapeaa romainesalaattia, punasipulin tilalle sopii hyvin kevätsipuli tai ruohosipuli ja tomaattien tilalla voit käyttää keväällä höyrytettyä parsaa ja talvikautena raaka-aineeksi sopivat vaikkapa uunijuurekset. Salaatinkastikkeeksi tälle salaatille sopii hyvin sitruunainen kermaviilipohjainen salaatinkastike tai vaikka perinteinen sinappinen salaatinkastike.

Kiinteä peruna on paras salaattiperuna

Salaatteihin kannattaa valita perunaksi kiinteitä perunoita, sillä ne pitävät hyvin rakenteensa eivätkä hajoa paloiteltaessa. Kiinteät perunalajikkeet sisältävät muihin perunalajikkeisiin verrattuna vähemmän tärkkelystä. Tästä syystä ne pysyvät paremmin koossa. Kiinteät perunat tunnistat ruokakaupassa vihreästä perunapussista.

Muistathan keittää perunat kuorineen, niin ne säilyttävät makunsa ja niiden ravintoaineet säilyvät paremmin. Perunat kannattaa paloitella vasta jäähtyneenä, niin ne pitävät paremmin muotonsa. Perunat voi toki korvata tässä salaatissa esimerkiksi keitetyllä pastalla tai vaikka kasvisliemessä keitettyä riisillä tai ohrasuurimoilla.

Valmistusaineet

  • 1 kpl Kalaneuvos lämminsavukirjolohifilee
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 jääsalaatti
  • salaatinkastiketta

Savukirjolohisalaatti perunan kera ohje

  1. Paloittele kirjolohi.
  2. Keitä perunat ja viipaloi ne.
  3. Kuori ja paloittele punasipuli.
  4. Halkaise tomaatit.
  5. Revi salaatti tarjoiluvadille ja asettele päälle perunat, sipulit, tomaatit ja lohipalat.
  6. Tarjoile valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 349 g

Energia 341 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 15 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 2.7 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 76 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit