Kirjolohi-juustotaskut ja uunijuurekset

Kalaneuvos kirjolohi uunissa Kalaneuvos

Valmistusaineet

Uunijuurekset

1 kg erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa ja punajuurta

2 rkl öljyä

1 tl yrttiä, esim. timjamia tai rosmariinia

½ tl rouhittua mustapippuria

½ tl suolaa

 

Kirjolohi-juustotaskut

600 g  Kalaneuvos kirjolohifileetä

100 g tuorejuustoa, esim. tilli

½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

 

Tarjoiluun

1 dl tuoretta tilliä

1 sitruuna

Tee näin

  1. Kuori juurekset. Lohko punajuuret ja paloittele porkkanat. Harjaa perunat ja leikkaa pitkittäin 6–8 osaan, veneenmallisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita mausteet ja öljy suuressa kulhossa. Laita juurekset kulhoon ja hiero niihin käsin öljy-mausteseosta. Kaada kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, että punajuuret eivät värjää muita juureksia, niin laita ne pellille omaan lohkoonsa. Paista juureksia 200 asteessa noin 40 min.
  3. Leikkaa filee neljäksi, tasapaksuksi palaksi. Tee jokaiseen palan keskelle viilto nahkaan saakka, mutta jätä päät yhteen.
  4. Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi tuorejuustoa viiltoihin. Kypsennä kalapaloja uunin keskitasolla 200 asteessa 15–20 minuuttia. Ripottele kypsille kalataskuille tuoretta tilliä ja tarjoile sitruunalohkon kera.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet