Kirjolohi-juustotaskut

Annoskoko: 5 1 h

Arvio:

4.5

kirjolohi-juustotaskut

Kirjolohi-juustotaskut on juustoherkuttelijan kalaresepti

Kirjolohi-juustotaskut ovat maukas ruoka tarjottavaksi juhlapöytään. Näiden herkullisten kirjolohesta valmistettujen juustotaskujen lisukkeeksi valmistetaan uunijuureksia ja mausteeksi riittää tuore tilli ja sitruuna. Tuorejuusto tuo kirjolohiannokseen mehevyyttä ja makua, eikä ruoalle tarvitse valmistaa erillistä kastiketta jos ei välttämättä halua. Valitse tuorejuusto oman makusi mukaan, hyviä makupareja kalalle ovat esimerkiksi tilli, ruohosipuli tai vaikka valkosipuli.

Uunijuurekset ovat helppoutta hakevan kokin valinta, sillä ne valmistuvat, pilkkomista lukuunottamatta, kuin itsestään uunissa. Juurekset nauttivat uunissa kypsentämisestä, sillä uunissa hitaasti kypsyessään niiden maku syvenee ja ne saavat makean aromin. Katso reseptivideo alta, valmista ja herkuttele!

Kirjolohi-juustotaskut ja uunijuurekset on siitäkin syystä hyvä ateriakokonaisuus, että molemmat ruoat on mahdollista kypsentää samalla uunipellillä, kunhan esikypsennät juureksia noin 25 minuuttia ennen kalapalojen lisäämistä. Näin vältät turhan tiskin ja energiankulutuksen.

Tiesitkö, että on taloudellista käyttää uunia useamman ruoan valmistamiseen samalla kertaa, sillä uunin kuumentaminen vie paljon energiaa? Säästeliäs kotikokki leipoo uuniruokapäivänä uunissa jotain leivonnaista, kuten marjapiirakkaa tai vaikka pullia.

Kirjolohi-juustotaskut valmistuvat vaivatta valmiista kirjolohifileestä

Juustotaskut kalasta ovat näyttävä ruoka paremmillekin juhlaillallisille. Valmista illalliselle joku ruokahalua herättelevä kalaisa alkupala esimerkiksi Kalaneuvoksen alkupalojen resepteillä. Kirjolohitaskujen valmistus on helppoa etenkin, jos varaat ruokaan Kalaneuvoksen tuoretta, pakattua kirjolohifileetä.

Yhdestä fileestä saat valmistettua kirjolohi-juustotaskut neljälle hengelle. Lisukkeeksi uunijuuresten sijaan voit tarjoilla esimerkiksi perunasosetta, keitettyjä perunoita tai höyrytettyjä juureksia. Tämä ruoka valmistuu suhteellisen helposti, mutta on silti maukas ja juhlava. Kokille jää myös aikaa seurusteluun ja muihin askareisiin.

Kotimaiset juurekset ovat ravitsevaa ja edullista ruokaa

Uunijuurekset ovat hyvä ruokalaji mihin vuodenaikaan tahansa, juureksia on aina saatavilla päivittäistavarakaupoissa ja ne ovat hinnaltaan edullisia. Valmista uunijuureksia iso erä kerralla ja syö seuraavana päivänä lisukkeena tai kylminä esimerkiksi lounassalaatin joukossa. Juureksia kannattaa suosia näillä leveysasteilla etenkin talvella, jolloin muiden kotimaisten kasvisten saatavuus on heikkoa.

Kotimaiset juurekset ovat ekologinen raaka-aine, koska niiden kuljettamiseen ja tuotantoon ei ole kulunut suuria määriä vettä tai energiaa. Juurekset ovat ravitsevia ja monipuolisia raaka-aineita. Juureksista saa monia eri vitamiineja ja kivennäisaineita ja ne sisältävät myös runsaasti suolistolle tärkeää ravintokuitua.

Valmistusaineet

uunijuurekset:

  • 1 kg erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa ja punajuurta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl yrttiä, esim. timjamia tai rosmariinia
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

kirjolohi-juustotaskut:

  • 600 g  Kalaneuvos kirjolohifileetä
  • 100 g tuorejuustoa, esim. tilli
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

tarjoiluun:

  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 sitruuna

Kirjolohi-juustotaskut ohje

  1. Kuori juurekset. Lohko punajuuret ja paloittele porkkanat.
  2. Harjaa perunat ja leikkaa pitkittäin 6-8 osaan, veneenmallisiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita mausteet ja öljy suuressa kulhossa. Laita juurekset kulhoon ja hiero niihin käsin öljy-mausteseosta.
  4. Kaada kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, että punajuuret eivät värjää muita juureksia, niin laita ne pellille omaan lohkoonsa.
  5. Paista juureksia 200 asteessa noin 40 min.
  6. Leikkaa filee neljäksi, tasapaksuksi palaksi. Tee jokaiseen palan keskelle viilto nahkaan saakka, mutta jätä päät yhteen.
  7. Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi tuorejuustoa viiltoihin.
  8. Kypsennä kalapaloja uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  9. Ripottele kypsille kalataskuille tuoretta tilliä ja tarjoile sitruunalohkon kera.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 407 g

Energia 390 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 16 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 8 g

Suola 1.6 g

Sokeri 12 g

Kolesteroli 80 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit