Kylmäsavukirjolohifilee, kokonainen

Kylmäsavukirjolohifilee

Kokonaisesta kylmäsavukirjolohifileestä loihdit monenlaisia kalaherkkuja arkeen ja juhlaan. Kokonaisen kylmäsavufileen voit laittaa näyttävästi tarjolle kalapöytään, tai voit paloitella siitä siivuja, kuutioita tai muita tarpeeseesi sopivia paloja tuomaan makua esimerkiksi keittoon, pastaan tai vaikkapa pizzan täytteeksi.

Toimitamme noin 700 gramman painoista kokonaista kylmäsavukirjolohifileetä kauppojen kalahyllyyn vakuumipakattuna. Kylmäsavutuotteemme valmistetaan Suomessa aina tuoreesta raaka-aineesta, ei koskaan pakasteesta.

Kirjolohemme kasvatetaan vastuullisesti ja laadukkaasti Suomen Saaristomerellä ja Ahvenanmaalla tai Ruotsissa Nordic Troutin kalankasvattamoilla. Kylmäsavukirjolohemme on siis ekologista ja turvallista lähiruokaa. Pidämme huolta koko kirjolohen tuotantoketjusta aina mädistä valmiiseen kylmäsavustettuun fileeseen saakka ja haluamme taata sen, että periaatteisiimme kuuluvat herkullisuus ja laatu pysyvät aina tasaisen korkeina.

Kylmäsavustuksessa kala savustetaan matalassa lämpötilassa, jolloin savu sekä suola pääsevät antamaan sille makua ja väriä. Matalan lämpötilan vuoksi raaka-aineen puhtaudesta ja hygieenisyydestä täytyy pitää erittäin hyvää huolta. Kylmäsavustus tekee kalan lihasta kypsää ja säilyvää, mutta ei tuhoa tai vähennä sen arvokkaita ravintoaineita. Ennen kaikkea se tuo kalaan hyvää makua.

Huolehdi myös kotona kalan puhtaudesta ja asianmukaisesta kylmäsäilytyksestä. Jos et käytä koko pakkauksen sisältöä kerralla, tulee kylmäsavustetut kalat tarjoilun jälkeen säilyttää suljetuissa pakkauksissa ja kylmässä, 0-3 asteen lämpötilassa.

Kokonainen kylmäsavukirjolohifilee on monikäyttöinen tuote ruoanlaittoon

Reseptipankistamme löydät runsaasti kokonaisesta kylmäsavukirjolohifileestä valmistettavia kalaruokaohjeita. Esimerkiksi ruokaisan ja ennen kaikkea maukkaan kalasalaatin saat caesarsalaatista kylmäsavukirjolohella. Kun haluat näyttävyyttä kalapöytään tai valmistaa nopeasti isomman määrän syötävää jääkaappiin, valmista nopeat kylmäsavukirjolohirullat, joihin tuo makua pippuri- tai ruohosipulituorejuusto.

Voit käyttää kaikkiin reseptipankkimme kylmäsavukirjolohifileesiivuista valmistettaviin resepteihin myös kokonaista kylmäsavukirjolohta siivuttamalla itse sopivia palasia kokonaisesta fileestä. Kylmäsavulohikeitto on klassinen, tyylikäs kylmä keitto juhlaan. Juuston ystävälle kylmäsavulohi juustolla on mieluinen alkupala. Pääruoista etenkin erilaisiin piirakoihin kokonainen kylmäsavukirjolohi on oiva raaka-aine, koska voit leikata siitä pieniä kuutioita. Kokeile vaikkapa terveellistä ja hyvän makuista mangoldipiirakkaa kylmäsavukirjolohella.

Voit myös laittaa kokonaisen fileen tarjolle esim. joulun kalapöytään, jolloin ruokailijat voivat itse leikata fileestä haluamansa muotoisia paloja tai siivuja lautaselleen. Kylmäsavustettua kalaa kannattaa kokeilla rohkeasti. Saat esimerkiksi lohikeittoon lisää makua, kun lisäät joukkoon kylmäsavukirjolohta tuoreen kalan seuraksi. Kylmäsavukirjolohi kannattaa lisätä lämpimiin ruokiin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa.


Ainesosat
Viljelty kirjolohi (Oncorhynchus mykiss), suola, happamuudensäätöaineet (E326, E262). Alkuperämaa ilmoitettu päiväyksen yhteydessä. FI=Suomi, SE=Ruotsi. Voimakassuolainen.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 794 kJ
190 kcal
rasva / fett 12,1 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 2,8 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 20,4 g
suola / salt 3,1 g
laktoositon / laktosfri, gluteeniton / glutenfri

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *