Yritystoiminta

Martin Kalassa käsitellään vuosittain n. 2,5–3 miljoonaa kiloa kalaa, silakkaa ja muita luonnonkaloja sekä kasvatettua siikaa, kirjolohta ja lohta. Silakan fileointi muodostaa yrityksen pääasiallisen tuotantotoiminnan. Normaalin silakkafileen lisäksi silakka jalostuu myös nahattomaan, päättömään perattuun sekä suolattuun muotoon. Liiketoimintaan sisältyy lisäksi alkukesästä varhaisperunat sekä lipeäkalan valmistus joulun alla.

Martin Kala on yksi Suomen merkittävimmistä silakkafileen valmistajista. Yhtiö on panostanut voimakkaasti silakkafileen tuotantoteknologiaan ja on näin nostanut silakkafileen laadun huippuunsa. Silakkafileetä Martin Kala toimittaa Suomen johtaville jatkojalostajille, keskusliikkeille, kalatukuille ja vähittäiskauppoihin. Lipeäkalan valmistaminen on yhtiössä muodostunut vaalituksi perinteeksi. Martin Kalan lipeäkala on saavuttanut kuluttajien keskuudessa vankan maineen takuuvarmana laatutuotteena vuodesta toiseen. Tuotantotilat on saneerattu tämän päivän vaatimuksia vastaaviksi ja tuotantoteknologia on modernia. Osaava henkilökunta on sitoutunut panostamaan tuotteiden korkeaan laatuun.

Työpaikkoja Martin Kalassa on ympärivuotisena noin 16 ja kiireisimpinä aikoina yhtiössä työskentelee yli 20 henkilöä.

oiva

Martin Kalan Oiva-raportti