Silakkapihvit
Annoskoko: 4

Kalaneuvos Silakkafilee Annoskuva Kalaneuvos

Klassikkoruoka silakkapihvit pitää pintansa suomalaisissa kodeissa ja ravintolapöydissä vuosikymmenestä toiseen. Se onkin ravintorikasta ja hyvää ruokaa, jonka kokemattomampikin kokki saa onnistumaan. Silakat uunissa tehtynä ovat terveellistä syötävää, mutta silakkapihvit pannulla ovat se aito ja oikea herkku, jossa kalan leivitetty pinta on rapsakka ja vaalea liha ihanan pehmeää. Lisää vielä vähän voita ja perunamuusia kylkeen ja nauti. Tästä vain tekemään:

Valmistusaineet

500 g silakkafileetä
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2-3 rkl sitruunamehua
6 rkl tuoretta tilliä
3 valkosipulia

Pinnalle:
1 dl ruis- tai korppujahoja

Paistamiseen:
voita

Tee näin

1. Asettele puolet fileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin.

2. Mausta fileet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä päälle tillisilppu ja hienonnettu valkosipuli.

3. Asettele loput fileet jo maustettujen päälle nahkapuoli ylöspäin.

4. Kaada ruis- tai korppujauhot lautaselle. Leivitä silakkapihvit jauhossa molemmin puolin.

5. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit hitaasti kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa.

Vinkki: Maukas kylmä kastike syntyy nopeasti sekoittamalla kermaviiliin tilliä ja ruohosipulia sekä hieman suolaa, sokeria, sinappia ja etikkaa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet