Savulohipiiras

Kalaneuvos Kylmäsavulohipiiras Kalaneuvos

Valmistusaineet

Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl juustoraastetta
3 rkl vettä

Täyte:
150–200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta tai -lohta siivuina
1 dl hienonnettua purjoa
kirsikkatomaatteja halkaistuna
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl hienonnettua tuoretta tilliä tai 2 tl kuivattua tilliä
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa

Tee näin

1. Sekoita vehnäjauhot ja rasva keskenään.

2. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Painele taikina paistovuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

4. Saksi kirjolohi tai lohi palasiksi.

5. Sekoita munat, maito, kerma, tilli, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

6. Levitä lohipalat, purjo ja kirsikkatomaatin puolikkaat puolikypsälle piiraspohjalle ja kaada päälle munaseos. Ripottele juustoraaste pinnalle.

7. Paista piirasta vielä noin 20 minuuttia.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet