Mustikkagraavattu siika

Kalaneuvos mustikkagraavattu siika Kalaneuvos

Valmistusaineet

1  Kalaneuvoksen iso siikafilee

2 tl karkeaa ruususuolaa

hyppysellinen sokeria

rouhittua valkopippuria

15 g mustikkajauhetta

Lisäksi pakastekuivattuja mustikoita, punajuurisipsejä, versoja ja maalaispatonkisiivuja sekä voita patonkiviipaleiden voiteluun.

Tee näin

  1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi siikafilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
  2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
  3. Pyyhi maustuneen kalan pinta puhtaaksi. Ripottele pinnalle tasainen kerros mustikkajauhetta ja leikkaa kala fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa siivut kevyesti voidelluille patonkiviipaleille. Koristele leivät pienellä punajuurisipseillä, versoilla, pakastekuivatuilla mustikoilla ja vie heti tarjolle.

Kokeile myös puolukkagraavattua kirjolohta!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet