Lipeäkalaa Kalaneuvoksen tapaan

Martin Kala Lipeäkala Annoskuva Kalaneuvos

Valmistusaineet

n. 1 kg Martin Kalan vakuumipakattua lipeäkalaa
herneitä
voita
punajuurta

Sauce Bechamel:
70 g voita
60 g (n. 0,9 dl) vehnäjauhoja
1 l maitoa
suolaa, pippuria
vähän muskottipähkinää

Sinappikastike:
½ l öljyä
1 dl ranskalaista sinappia
1 dl tavallista sinappia
1 dl viinietikkaa
100 g (n. 1,2 dl) hienoa sokeria
4 rkl hienoksi leikattua tilliä
suolaa, vastajauhettua mustapippuria

Tee näin

Valmista lipeäkala pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Sauce Bechamel:

1. Sulata voi ja sekoita jauhot siihen. Kypsennä suurustetta miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia. Älä anna ruskistua.

2. Kuumenna maito. Lisää 1/3 kuumennetusta maidosta suurusteen joukkoon ja vispaa tasaiseksi. Lisää toinen 1/3 maidosta ja vispaa taas tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Mausta lopuksi.

 

Sinappikastike:

1. Sekoita kulhossa sinapit, suola, sokeri, mustapippuri ja tilkka viinietikkaa keskenään.

2. Lisää öljy ja loput viinietikasta hiljalleen sekoittaen.

3. Lopuksi sekoita joukkoon hienonnettu tilli – myös hienonnettu persilja tai ruohosipuli käy.

Tarjoile lipeäkala Sauce Bechamel- ja sinappikastikkeen, voissa paistinpannulla pyöräytettyjen herneiden sekä punajuuren kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet