Kylmäsavukirjolohi caesarsalaatti
Annoskoko: 4 hengelle

Kalaneuvos

Valmistusaineet

n. 200 g Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohifileetä
4 ruukkua Romaine- tai Cosmopolitan-salaattia
3 avokadoa
1 dl raastettua parmesaania
sitruunamehua

Kastike:

2 dl vähärasvaista turkkilaista jugurttia
3-4 valkosipulinkynttä
¾ dl raastettua parmesaania
1 tl Dijon-sinappia
2 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Krutongit:

3-4 viipaletta hyvää maalaisleipää
oliiviöljyä
pari valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa mustapippuria

 

Tee näin

1. Huuhtele ja revi salaatit paloiksi. Pilko kylmäsavulohi ja kuutioi avokadot. Pirskota avokadopalojen päälle hieman sitruunamehua. Raasta parmesaani.

2. Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää murskattu valkosipuli ja maalaisleipäkuutiot. Paista rapeiksi, suolaa ja pippuroi kevyesti.

3. Valmista kastike murskaamalla valkosipulinkynsi, raastamalla parmesaani ja sekoita ainekset jugurtin joukkoon. Mausta jugurtti suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Pyöristä maku ripauksella sokeria.

4. Kokoa salaatinlehdet kulhoon, kaada päälle kastike ja nostele se salaatinlehtien joukkoon. Lisää ¾ desilitraa raastettua parmesaania, sekoita ja jaa salaatti lautasille. Koristele kylmäsavulohen paloilla, avokadokuutiolla sekä rapeaksi paahdetuilla krutongeilla.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet